Blog > Komentarze do wpisu
Brownie bardzo orzechowe

brownie bardzo orzechowe

Pomysłów na wykorzystanie masła orzechowego mi ostatnio nie brakuje, bo i samego masła mam w lodówce sporo. Dziś propozycja na proste i szybkie w przygotowaniu ciasto.

Brownie bardzo orzechowe:
forma 22x22cm

  • 180 g masła orzechowego
  • 125 g miękkiego masła
  • 175 g brązowego cukru
  • 15 g cukru waniliowego
  • 2 jajka
  • 160 g mąki pszennej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • tabliczka gorzkiej czekolady

 

Masło ucieramy z masłem orzechowym na puszystą masę. Dodajemy oba rodzaje cukru i jajka cały czas mieszając. Mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia dodajemy małymi partiami i wciąż mieszamy, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Czekoladę roztapiamy i wlewamy do ciasta. Mieszamy niedbale tylko do połączenia składników. Przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia (lub wysmarowanej masłem). Pieczemy przez oko 30-40 minut w temperaturze 170 stopni. Wyciągamy z piekarnika i ostawiamy do ostudzenia. Kroimy w kwadraty i podajemy.   

 

brownie

wtorek, 01 lipca 2014, kardamonek

Polecane wpisy

Komentarze
panna_ce
2014/07/02 13:36:25
Hej! Nie wiem czy widziałaś, ale strona kreatywneprzepisy.pl kradnie Twoje zdjęcia wraz z przepisami - m.in ten przepis. Warto zainterweniować i upomnieć się o swoje, bo są przy tym niesamowicie aroganccy i pewni siebie, zupełnie nie szanując, a nawet nie znając praw autorskich.

Pozdrawiam
Sylwia
Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarnej blogosfery